skip to Main Content
BiH | NKM Pozovite nas: +381 34 33 73 51
Direktna Nostrifikacija, Iskustvo Marije Seizović

Direktna nostrifikacija, iskustvo Marije Seizović

Direktna nostrifikacija, ili direktni Anerkennung, je direktno priznavanje strane diplome. Strane vlasti, na osnovu iskustva i obrazovanja kandidata, mogu priznati diplomu bez polaganja ispita ili odrađivanje prakse.

Kako to sve izgleda u praksi? U Ekspertskoj migraciji, zajedno sa kandidatima, pripremimo svu dokumentaciju, prevedemo, overavamo. Popunimo zahteve i, preko DEKRA-e, šaljemo službama u Nemačkoj, odnosno Regierungspräsidium-u.

Svaki zahtev se ocenjuje individualno, ali svakako viša ili visoka škola, kao i višegodišnje radno iskustvo u oblasti medicinske sestre/tehničara je prednost.

Pročitajte i iskustvo Marije Seizović, medicinske sestre iz okoline Vrnjačke Banje. Mariji je direktna nostrifikacija odobrena u julu ove godine, a na odgovor iz Regierungspräsidium-a je čekala oko mesec i po dana.

Za mene kažu „Ti sve brzo završi, baš si imala sreće„! I da, ne mogu da poreknem. Ako izuzmem da sam 15 meseci vozila oko 150km, kuća, posao, predavanja i nazad, ustajanje u 5h vracanje u 22h, onda je sve drugo bilo zaista lako.

Svi ispiti položeni, poslodavac i direktna nostrifikacija, sve jedno za drugim možda i brže nego očekivano. A sve dogovore sa celom ekipom Ekspertske migracije, što se mog dela tiče, realizovala u par koraka. Vi pitate, oni objasne, vi uradite vaš deo, oni sve ostalo. I da, imam 40 godina, 20 godina staža, visoku školu i sada, konačno, na korak do dugo željenog cilja.

Buduće kolege, sada imate veliku prednost jer je Ekspertska migracija i u vašim gradovima! Budite uporni kad sebi zadate cilj, a celom timu Ekspertske migracije hvala od srca!

Želite li da čitate još o iskustvima kandidata kojima je odobrena direktna nostrifikacija? Pišite nam u komentaru. Podsećamo vas da o iskustvima naših kandidata možete čitati i ovde.

Želite li da budete deo projekta Ekspertksa migracija? Ništa lakše, prijave su otvorene na ovom linku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *