skip to Main Content

Državna klinika u Nemačkoj Südostbayern traži medicinske sestre iz Srbije

Medicinske sestre i tehničari iz Srbije često traže poslodavca na jugu Nemačke. Zašto su ove lokacije toliko atraktivne i poslodavci traženi? Evo kratke prezentacije državne klinike u Nemačkoj Südostbayern.

Gde se nalaze Südostbayern klinike?

Svih 6 klinika se nalaze na krajnjem jugu Nemačke. Kliniken Sudostbaiern AG su najznačajniji pružaoci zdravstvenih usluga u jugoistočnoj Bavarskoj.

Sa svojih šest lokacija Bad Reichenhall, Berchtesgaden, Freilassing, Ruhpolding, Traunstein i Trostberg (više informacija o svakoj lokaciji možete naći klikom na samu lokaciju) i oko 1.300 kreveta, obezbeđuje 56.000 pacijenata. Sa otprilike 3.700 zaposlenih, Kliniken Südostbayern AG jedan je od najistaknutijih preduzeća u regionu. S izuzetkom veoma malog broja područja (kao što je kardiohirurgija), Kliniken Südostbayern AG pokriva ceo medicinski spektar.

Organizacija dolaska medicinskih sestara i tehničara

Cene najma smeštaja koje obezbeđuje poslodavac kreću se 250 € i 400 €. Poslodavac pruža dodatnu podršku u nalaženju trajnog stana za kasniji period.

Prilikom dolaska poslodavac pruža podršku u vezi sa:

 • Otvaranjem računa u banci;
 • Registracijom zdravstvenog osiguranja;
 • Registracijom u Burgeramtu.
U samoj klinici se takođe organizuje orijentacioni seminar:
 • Administrativna podrška (ugovor,  lična karta zaposlenog, servisna odeća…);
 • Teoretsko upoznavanje sa pravilima u klinici;
 • Obezbeđivanje mentora koji prati nove zaposlene prvih 6 meseci;
 • Kurs nemačkog jezika.

Državna klinika u Nemačkoj Südostbayern početkom septembra obavila je razgovore sa medicinskim sestrama u Srbiji. Intervjui su bili u Beogradu. Medicinske sestre i tehničari imali su prilike da upoznaju ovog renomiranog poslodavca i uživo pričaju o uslovima rada i životu u Nemačkoj.

Njihovi ugovori o radu stižu uskoro. Odlazak se očekuje nakon položenog nostrifikacionog ispita i dobijene radne vize.

Nemačke poslodavce upoznajte klikom na OVAJ LINK

Prijave su otvorene za medicinske sestre/tehničare bez obzira na posedovanje radnog iskustva u struci. Priključite se projektu Ekspertska migracija

This Post Has 6 Comments

 1. Postovani, imam zavrsenu srednju i visu medicinsku skolu, redovno. Nemacki jezik ucim neka cetiri meseca. Zanima me postoji li mogucnost da se prikljucim projektu bez svakodnevnog prisustvovanja casovima, posto sam iz Loznice?

  1. Poštovana Bojana,
   Redovno prisustvo je obavezno kako bi se osigurao napredak, a i to je uslov poslodavaca koji finasiraju obuke.
   Sada otvaramo centar i u Šapcu, pa Vam je to možda lakše za organizaciju putovanja.
   Druga opcija je da samostalno završite B2 nivo jezika i priključite se samo na pripremama za polaganje nostrifikacionog ispita i procesu posredovanja u zapošljavanju.
   Pozdrav

 2. Dobar dan zainterespvana sam za posao med sestre sa visom skolom radila sam u kbc zemun 20 god sad radim u bratislavi slovackoj 2 god interesuju me konkretne pozicijec uslovi i prihod dipl med sestre i naravno sve sto podleze zakonu sr nemacke . Hvala

  1. Dobar dan.
   Ukoliko ste fizički u Srbiji možete se priključiti projektu Ekspertska migracija. Nažalost, nismo u mogućnosti da pružamo obuke online.
   Medicinske sestre i tehničari odlaze sa radnom vizom i od prvog dana odlaze sa Urkundeom, odnosno priznatom diplomom. Svi poslodavci u okviru projekta Ekspertska migracija pružaju uslove rada iste kao i za nemačke radnike.
   Pozdrav

  1. Zdravo, Dušice.
   Trenutno ne, ali možda biste mogli da se priključite projektu u nekom od već postojećih centara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čupriji, Šapcu ili u Zrenjaninu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top