skip to Main Content

Kako funkcioniše projekat Ekspertska migracija u vreme vanrednog stanja?

U poslednjih nekoliko nedelja korona virus je primorao mnoge od nas da se adaptiramo na novonastalu situaciju i započnemo rad od kuće. Iako to nije uvek lako, pa ni moguće, tim koji stoji iza Ekspertske migracije je uspeo da se prilagodi novim okolnostima i omogući našim kandidatima da nastave sa obukom putem on line platformi.

Najveći izazov je ostati fokusiran na cilj u novonastalim okolnostima.

Epidemija korona virusa je naše kandidate zatekla u različitim fazama pripreme za odlazak u Nemačku; grupa polaznika se spremala za polaganje testa TELC B1-B2 Pflege, kandidati koji su završili obuku su se spremali za odlazak u Nemačku na polaganje stručnog ispita neophodnog za nostrifikaciju diplome, dok su pojedine medicinske sestre i tehničari imali zakazane razgovore sa potencijalnim poslodavcima iz Nemačke…

Suočeni sa nemogućnošću nastavka programa na uobičajen način, morali smo da prihvatimo da ćemo u narednom periodu učiti i raditi kako je jedino moguće, od kuće.  Na taj način smo eliminisali rizik da naši kandidati zaborave naučeno i  izgube nedelje truda i rada.

Istovremeno, kroz virtulenu nastavu napreduju dalje sa gradivom, kako bi vreme u izolaciji iskoristili na najbolji mogući način i proširili svoje znanje. Nastava nemačkog jezika se održava svakog radnog dana u trajanju od dva školska časa preko aplikacije go to meeting. Za kandidate koji se pripremaju za odlazak na polaganje stručnog ispita obezbedili smo konsultacije jednom nedeljno sa profesorima struke. Iako za većinu kandidata on line nastava  predstavlja veliku promenu, časovi su veoma posećeni, a termini, tempo i stil nastave prilagođeni potrebama naših polaznika.

Pored obuke iz nemačkog jezika i pripreme za nostrifikacioni ispit, projekat „Ekspertska migracija“ uspešno povezuje kandidate sa poslodavcima iz Nemačke.

Pored obuke iz nemačkog jezika, veoma značajan segment našeg programa je i povezivanje kandidata sa željenim poslodavcima. Ekspertska migracija sarađuje sa preko 90 poslodavaca iz cele Nemačke – univerzitetskim klinikama, državnim i privatnim bolnicama, staračkim domovima. U redovnim uslovima, naši kandidati se sastaju „licem u lice“ sa predstavnicima poslodavaca, gde jedni druge mogu da pitaju sve što ih zanima u vezi posla i uslova rada u Nemačkoj. U postojecim okolnostima to je naravno nemoguće, tako da za naše kandidate uspešno organizujemo skajp razgovore sa poslodavcima.

On line nastava, zašto da ne?

Dok željno iščekujemo povratak u centre za obuku, aktivno radimo i na formiranju nove grupe kandidata koja će krenuti sa nastavom nemačkog jezika čim se situacija normalizuje. Takođe, pozitivna iskustva sa on line nastavom otvorila su mogućnost za organizovanje ovog vida obuke sa zainteresovanim medicinskim sestrama i tehničarima ošteg, pedijatrijskog i ginekološko-akušerskog smera koji žive van naših centara za obuku i nisu u mogućnosti da svakodnevno putuju.

Prijave su otvorene za medicinske sestre/tehničare bez obzira na posedovanje radnog iskustva u struci. Priključite se projektu Ekspertska migracija

Nove grupe sa učenjem nemačkog jezika kreću uskoro

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top