skip to Main Content

Klinikum Stuttgart zapošljava medicinske sestre i tehničare iz Srbije

Predstavljamo još jednog od 115 partnera projekta Ekspertska migracija. Na samo sat i po vremena udaljenosti letom, nalazi se državna klinika Stuttgart.

Klinika u Stuttgartu jedna je od najvećih i najefikasnijih bolnica u Nemačkoj. Preko 50 klinika i instituta omogućavaju visok stepen specijalizacije i sveobuhvatan spektar usluga u skoro svim medicinskim disciplinama. Tri objekta klinike imaju gotovo 2.200 kreveta i mesta za lečenje dnevne klinike.

Nakon septembarskih intervjua koje je klinika Stuttgart uradila sa medicinskim sestrama i tehničarima iz projekta Ekspertska migracija, ponuđeno je 25 ugovora. U oktobru se očekuju intervju sa još 40 medicinskih sestara i tehničara koji su pokazali interesovanje za rad u ovoj klinici.

Posao u Nemačkoj je sve češće odluka medicinskih sestara i tehničara iz Srbije. Veliko tržište, bolje plate i drugačiji način života je nešto što privlači. Ali, da li znate šta je sve potrebno da biste pronašli idealnog poslodavca? I gde ga naći? Da li je dovoljno tražiti po internetu? I da li je sigurno? Eskpertska migracija vam olakšava pronalaženje posla u Nemačkoj. Pročitaj više o tome klikom na ovaj link.

Lokacije u Stuttgartu

Preko 7.000 zaposlenih brine o pacijentima na odeljenjima, u operacionim salama i funkcionalnim zonama ili su odgovorni za nesmetan rad klinike u administraciji i tehnologiji.

U Katharinenhospital na raspolaganju je oko 880 kreveta i mesta za dnevnu kliniku, što ga čini najvećom bolnicom u regionu. U 18 klinika svake godine se leči oko 44.000 pacijenata sa punim i nepunim radnim vremenom. Ostali instituti i medicinske ustanove kao što su krvni centar, patologija, laboratorija, apoteka i bolnička higijena takođe pružaju važne usluge za negu pacijenata u bolnici Katharinen, drugim bolnicama u klinici u Stuttgartu i drugim bolnicama u regionu.

Olgahospital – koju stanovnici Stuttgarta zovu „Olgäle“ – jedna je od najvećih i najtradicionalnijih nemačkih bolnica za decu i mlade. Od preseljenja u novu zgradu na lokaciji Mitte, ona i ženska klinika formirali su centar za pedijatrijsku, adolescentnu i ginekološku medicinu. Olgahospital kombinuje mnoge medicinske specijalne discipline i širok spektar stacionarne i ambulantne dijagnostike i terapije za bolesnu decu i adolescente pod jednim krovom: dečija medicina, socijalna pedijatrija, dečija hirurgija, ortopedija, lekovi za uho, nos i grlo, radiologija, anesteziologija i klinička genetika.

Krankenhaus Bad Cannstatt – Bolesti gastrointestinalnog trakta, uključujući tumorske bolesti, čine fokus lečenja i u medicinskoj i u hirurškoj klinici, koje u ovim oblastima sarađuju na interdisciplinarnoj osnovi. Dve klinike Centra za kožne bolesti jedinstvene su u regiji Stuttgart sa svojim posebnim spektrom usluga. Klinika za ortopediju i traumatsku hirurgiju fokusira se na regionalnu hirurgiju traume i endoprostetiku kuka, ramena i kolena. Odeljenja za radiologiju i neuroradiologiju postavljena su za posebne dijagnostičke i interventne zadatke koje zahtevaju interne klinike.

Klinika koja omogućava ravnotežu između poslovnog i privatnog života

Klinika u Stuttgartu je od 2008. godine od priznata kao porodična bolnica. Revizija potvrđuje porodične uslove rada i time dobru ravnotežu između poslovnog i privatnog života u Klinikum Stuttgart. Svake tri godine kliniku u Stuttgartu revidira spoljni revizor.

Zaposlenima su na raspolaganju:

  • Ustanove za brigu o deci kompanije ;
  • Odmor za školsku decu tokom letnjih raspusta;
  • Podrška u brizi o rođacima;
  • Različiti modeli radnog vremena…

Ostale poslodavce sa kojima sarađujemo možeš na klikom OVDE.

Budi deo uspešne priče, obezbedi sebi najbolje. Prijavi se i naši koordinatori će te uskoro kontaktirati

This Post Has One Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top