skip to Main Content

Medicinske sestre/tehničari kod nemačkog poslodavca Dominikus Ringeisen Werk

Medicinske sestre iz Srbije imaju veliku mogućnost izbora poslodavca u Nemačkoj. Nada i Stefan, kao kandidati projekta Ekspertska migracija, izabrali su nemačkog poslodavca Dominikus Ringeisen Werk.

Direktno iz Herrsching- a, okolina Minhena:

Da li zbog nezadovoljstva, nemanja posla, dosade ili iz čiste radoznalosti odlučismo se da počnemo sa učenjem nemačkog jezika. Čuvši za projekat Ekspertska migracija, rešili smo da probamo. Sa mnogo nepoverenja upustismo se u pustolovinu.

Da se ne ponavljamo, samo ukratko, projekat je naporan, zahteva mnogo odricanja i „ŽIVACA „. Bilo je posustajanja, ponovnog vraćanja i sve tako do kraja.

Završismo jezik, nostrifikaciju i dođosmo kao Fachkräfte kod izabranog poslodavca. Jezička obuka je više nego odlična, bar u našem slučaju. Kolege i poslodavci su prezadovoljni našim znanjem, a opet sve to zahvaljujući kako nama samima 🙂 tako i timu Ekspertska migracija iz NS.

Moja malenkost i moj drug, cimer, brat, kolega dođosmo u Dominikus Ringeisen Werk u februaru, odnosno u martu 2018. godine.

Kao što je i bilo obećano, dobili smo opremljen stan, radna mesta kakva smo mogli samo da poželimo, podršku poslodavca u svim sferama. Nalazimo se u varošici – Herrsching-u, nedaleko od Minhena. Leti se kupamo, zimi se klizamo na/u jezeru 🙂

Jednom rečju PREZADOVOLJNI!!! Ponavljamo, sve ovo smo dobili zahvaljujući projektu Ekspertska migracija i posebno timu iz NS-a.

Nada Popin i Stefan Sekulić

Podsećamo da iskustva kandidata o životu u Nemačkoj, radu u klinikama i staračkim domovima, spajanju porodice i još mnogo tema može naći na linku Iskustva naših kandidata.
Želiš da se prijaviš?
To možeš uraditi i odmah klikom NA OVAJ LINK, a mi ćemo te kontaktirati uskoro!

This Post Has 0 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top