skip to Main Content
BiH | NKM Pozovite nas: +381 34 33 73 51
Medicinski Tehničar U Nemačkoj – Siguran I Odličan Posao, Moje Iskustvo

Medicinski tehničar u Nemačkoj – siguran i odličan posao, moje iskustvo

Za DEKRIN projekat Ekspertska migracija koji sprovodi u Srbiji firma Pro Sert, čuo sam od jednog kolege koji već neko vreme živi i radi u Nemačkoj i koji je prošao kroz čitav Projekat.

Odmah sam se zainteresovao i poslao prijavu. Sve se odigralo brzo i iznenadno pozvan sam na razgovor. Doneo sam papirologiju, stigla je povratna informacija i Projekat je mogao da počne.

Obzirom da nikada nisam učio nemački jezik u pocetku je bilo malo teško, što je i normalno, ali ne i nemoguće.

Svakog radnog dana sam pohađao časove po 3 sata u vreme koje mi je odgovaralo. Kako je vreme odmicalo postajalo mi je sve lakše i zanimljivije, verovali ili ne.

Jezik je “ulazio u uši” i postajao sve jasniji i lepši.

Napredovalo se brzo uz odlične profesorice i odlično drustvo.

Zatim je došao je i prvi ispit A1 koji je bio stresan za sve nas jer nismo znali sta da očekujemo i na svu sreću, opet ponavljam dobre profesorice, dobra motivaciona atmosfera, svi smo polozili.

To je bio vetar u leđa za dalje … A2, B1, B2, uz učenje i trud sve uspešno položeno.

U toku kursa dobili smo pravo da biramo svog poslodavca, da biramo deo Nemačke u kojem cemo živeti bukvalno sve na tacni, naše je bilo samo da učimo.

Pogledaj: lista poslodavaca, Nemačka partneri projekta Ekspertska migracija u Nemačkoj.

Moram takodje i da napomenem da sam u Projektu upoznao druga kojem sam bio kum na venčanju pre 2 meseca! Toliko i o druženju na časovima.:)

Medicinski tehničar u Nemačkoj Miljan

Trenutno se nalazim u gradu Karlsruhe, pogledaj, gde polažemo nostrifikacioni ispit  – (poslednji korak pre zaposlenja u Nemačkoj).

Pričam njihov jezik tečno, snalazim se lagano bez poteskoća.

I sve to zahvaljujući programu Ekspertska migracija,  ali zaista. Posle ovog ispita vraćam se u Srbiju da sačekam vizu i život može da počne ?

 

Znam da će zvučati malo kao da se ponavljam ali moj savet za sve kandidate koji planiraju da žive i rade u Nemackoj je da ne razmisljaju ni jedne jedine sekunde nego da otvore  stranicu na sajtu Ekspertska migracija i pošalju prijavu kao što sam ja to uradio pre 14 meseci.

To ce biti potez zivota, a i sami ćete se uveriti u to !

 

Cicmil Miljan

Novi Sad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *