skip to Main Content
Nemačke Klinike Posao U Nemačkoj Medical_Park

Nemačke klinike i projekat Ekspertska migracija, siguran posao u Nemačkoj

Nemačke klinike, domovi i druge zdravstvene institucije zapošljavaju medicinske sestre i tehničare, polaznike projekta Eksperstka migracija

Postoji mnogo načina da medicinske sestre i tehničari  pronađu posao u Nemačkoj.

Sigurno ste čuli ili čitali o takvim iskustvima.

U ovom tekstu vam predstavljamo  projekat Ekspertska migracija iz ugla naših poslovnih partnera u Nemačkoj.

Nemačke klinike, domovi, njihovi predstavnici iznose svoja iskustva u zapošljavanju medicinskog osoblja iz projekta  Ekspertska migracija.

Pročitajte i prijavite se!

Možda je među njima i vaš budući poslodavac.

Projekat Ekspertska migracija – siguran posao u Nemačkoj za medicinske sestre i tehničare

 

Medical Park poseti sajt

Nemačke klinike posao Nemačka Medical_Park

U saradnji sa DEKROM uspeli smo da uspešno integrišemo mnogo medicinskih sestara iz Srbije u naše klinike. Proces od izbora, preko odlazaka u institucije pa do dolaska, veoma profesionalno prati i sprovodi DEKRA kroz projekat Ekspertka migracija. Na taj način smo dobili dobro obrazovane i pre svega motivisane medicinske radnike, koji govore nemački jezik i koji dolaze sa radošću da se dalje stručno razvijaju i prilagođavanju nemačkim negovateljskim standardima

Veronika Ober, Personalreferentin

 

 

Schön Klinik pogledaj sajt

 

Od pre tri godine sarađujemo sa DEKROM kao našim partnerom u procesu zapošljavanja medicinskih radnika iz inostranstva u Nemačkoj i do sada smo zaposlili oko 60 medicinskih sestara iz Srbije. Svi kandidati su za nekoliko nedelja dobili nemačko uverenje o položenom stručnom ispitu i brzo su mogli da rade kao potpuno kvalifikovani stručni saradnici.

Koncept DEKRE, da se medicinski radnici u svojoj domovini jezički i stručno pripreme je za države trećeg sveta (nisu članice EU) jedina sigurna mogućnost da se u Nemačkoj zaposle priznate medicinske sestre.

Uprkos mnogobrojnim birokratskim preprekama, koji pre svega postoje u nemačkim institucijama, DEKRA praktikuje siguran proces.

Saradnici DEKRE u Nemačkoj i u zemljama porekla se trude da poboljšaju institucionalne tokove, ali i da razumeju naše zahteve u pogledu kvaliteta kao i da saradjuju sa kandidatima.

Elisabeth Veit, zentrales Peronalmanagement

 

PGS Grupa link za sajt

Nemačke klinike posao Nemačka PGS_Bayern

Mi, PGS  GmbH, smo jedna od vodećih institucija za intenzivnu negu stacionarnog tipa u južnoj Nemačkoj.

U ovoj oblasti, koja zahteva dosta personala, nedostatak stručnog osoblja predstavlja posebno veliki izazov.

Iz tog razloga smo 2015. godine intenzivno tražili rešenje za ovaj problem. U našoj potrazi smo između ostalog naišli na Dekrin projekat Ekspertske migracije.

Godinu dana kasnije je prva saradnica iz programa u Srbiji došla kod nas u Nemačku i pomoću našeg službenika za integraciju veoma  brzo  je postala deo našeg tima. Danas, godinu dana kasnije, 14 zaposlenih iz Srbije uspešno je intergrisano u Nemačkoj i predstavlja važnu potporu našeg preduzeća.

Program Ekspertska migracija je danas neizostavni deo naše strategije za zapošljavanje personala, a zaposleni iz programa DEKRA Ekspertska migracija poseduju odlična stručna znanja i jezički su veoma dobro pripremljeni za nemačko tržište rada.

Posebo želimo da se zahvalimo  saradnicima na svim nivoima projekta, sa kojima je uvek moguć otvoreni dijalog i razmena mišljenja u vezi svih otvorenih pitanja, koja se tiču učesnika progama.

Karlheinz Rubin, Geschäftsführer PGS Unternehmensgruppe

Unionhilfswerk – sajt
nemačke klinike posao Nemačka Unionhilfswerk

 

Saradnja sa projektom Ekspertska migracija nemačke firme DEKRA  je po našem mišljenju veoma dobra. Kritične tačke se konstruktivno prihvataju i sprovode. Dosadašnji rezultati su za nas zadovoljavajući.

 

This Post Has 2 Comments

 1. Radim 20 godina u kucnom lecenju.
  Samohrana sam majka troje dece.
  Veoma mi je potrebno da radim negde drugde i svojoj deci obezbedim bolju buducnost.

  1. Poštovana Sandra,
   Možete se prijaviti za projekat Ekspertska migracija ukoliko imate završenu srednju medicinsku školu opšteg, ginekološko akušerskog ili pedijatrisjkog smera.
   Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top