skip to Main Content

Nemački jezik za medicinske sestre i tehničare

Nemački jezik jedan je od prvih i osnovnih uslova za medicinske sestre/tehničare kako bi radili u Nemačkoj. Učenje jezika samo po sebi nije lako. Reči, gramatika, izgovor… I to nije samo to.  Učenje jezika je potrebno uskladiti sa poslovnim i porodičnim obavezama. Kako sve to postići?

Rešenje – uz Ekspertsku migraciju.

Ekspertska migracija nudi jedinstven koncept pripreme medicinskih sestara i teničara za odlazak na rad u Nemačku. Nemački jezik je prva i najduža faza u procesu priprema za budući posao.

Učenje nemačkog jezika traje 12 meseci, svakog radnog dana po 3 sata dnevno. Čini vam se da je mnogo? Razmislite. Ukoliko planirate da se preselite u drugu državu, da radite i živite tamo, imate prijatelje, odlazite u prodavnice, parkove – nemački jezik je ključan. Potrebno je da ceo svoj život prevedete u drugi jezik.

Ono što našu obuku čini jedinstvenom je to da se prilagođavamo vašim potrebama. Obuka jezika organizuje se u nekoliko smena u toku dana, tako da se možete uskladiti sa svojim privatnim i poslovnim obavezama.

Profesori u našim centrima postavljaju najviše standarde (prisetite se nekih od naših profesora). Nije dovoljno da samo da položite ispit. Naši profesori se trude da zaista prihvatite jezik i koristite stručnu terminologiju u svakodnevnom životu.

I šta još? Obuka je potpuno besplatna!

Sve pripreme finansiraju budući poslodavci. Budući da oni traže kvalifikovane medicinske sestre i tehničare, bitno je da imate znanje nemačkog jezika na B2 nivou.

A kako izgledaju ispiti? Priprema je intenzivna i temeljna. Ispiti se održavaju u telc ispitnim centrima u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu. Polaže se telc Deutsch B1 i telc Deutsch B1-B2 Pflege. Za medicinske sestre i tehničare stručna medicinska terminologija je ključna. Zato i smo i kreirali obuku prilagođenu upravo vašim potrebama.

Svesni smo da je vaša odluka da uđete u proces ekspertske migracije životna odluka, trudimo se da olakšamo pripremni period što je više moguće. Tako da je na časovima opuštena atmosfera, učimo zajedno, često kroz igru.

Sviđa ti se sve ovo? Prijavi se klikom na ovaj link.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top