skip to Main Content

Nemački poslodavac iz Bavarske, klinika Kulmbach

Već je poznato da DEKRA sarađuje sa više od 70 poslodavaca iz čitave Nemačke. Nemački poslodavci, partneri projekta Ekspertska migracija, u potrazi su za medicinskim sestrama i tehničarima koji bi radili sa nostrifikovanom diplomom. Tokom novembra 2018. godine naši kandidati imali su prilike da upoznaju kliniku Kulmbach, nemačkog poslodavca iz Bavarske.

Klinika Kulmbach, sa specijalističkom klinikom Stadtsteinach, predstavlja modernu kompaniju orijentisanu ka potrebama pacijenata. Zaposlenima nudi mogućnost rada na mnogobrojnim odeljenjima:

 • Anestezijologija i operativna intenzivna nega
 • Opšta i vaskularna hirurgija
 • Traumatologija i ortopedija
 • Plastična hirurgija
 • Neurohirurgija
 • Kardiologija i internistička intenzivna nega
 • Nefrologija i dijaliza
 • Ginekologija i akušerstvo
 • Ortopedska i gerijatrijska rehabilitacija
 • Opšta interna medicina…

Intervjui sa Klinikom Kulmbach iz Bavarske održani su u Trening centru u Beogradu. Poslodavci su se predstavili kandidatima, a zatim su započeli i individualni intervjui. Kao podrška kandidatima uvek su prisutni i naši profesori.

Šta je to što je kandidatima privuklo pažnju tokom intervjua?

Pored punog radnog vremena, tarifnog ugovora, klinika obezbeđuje i posebne naknade. Obezbeđuje i ciljana planiranje karijere u svim fazama života zaposlenih.

Klinika Kulmbach zaposlenima nudi pomoć i prilikom doseljenja i rešavanja administrativnih procedura u programu socijalne zaštite. U okviru klinike postoji i deo namenjen smeštaju zaposlenih. Apartmani i sobe zaposlenima su dostupni po najpovoljnijim cenama.

Grad Kulmbach broji oko 26.000 stanovnika. Nalazi se na reci Main, na oko 20 km od Bayreutha, 50 km od Coburga, 60 km od Bamberga.

Takođe, jako je povoljan grad za porodični život. Postoji veliki broj jaslica, obdaništa i dnevnih boravaka. Klinika Kulmbach takođe može organizovati profesionalno čuvanje dece za vreme školskih raspusta. Dodatno, u Kulmbachu postoji više osnovnih i srednjih škola (gimnazije, srednje stručne škole). Univerziteti se nalaze u okolnim gradovima Beyreuth, Bamberg, kao i Visoke škole u Hofu i Coburgu.

Grad Kulmbach, kao i okolina, imaju mnogo toga da ponude. Uz kulturni spomenik Plassenburgu, postoje i muzeji, bioskop i stari grad.

This Post Has 4 Comments

 1. L.poz.molim Vas ,dali dolazite u B i H..konkretno u Zenicu.Jako sam zainteresovana za posao u Njemačkoj,ali da mi se diploma prizna iz B i H.Imam 30g.radno iskustvo kao med.sestra i trenutno sam na A1 Njemackom jeziku.Naravno ucim i dalje..L.poz..

 2. Imam 30 godina radnog staza radio sam u ambulanti neurologiji psihijatriji odeljenju bolesti zavisnosti. Zavrsio visoku medicinsku skolu i fakultet zdravstvene nege

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back To Top