skip to Main Content

Odluka za nemačkog poslodavca st. franziskus heiligenbronn, medicinska sestra Vanja Živanović

Medicinske sestre i tehničari u okviru projekta Ekspertska migracija u ponudi imaju veliki broj nemačkih poslodavaca. U pitanju su klinike, rehabilitacioni centri, domovi za negu starih, intenzivne nege na terenu…

Razlozi za prijavu kod određenih nemačkih poslodavaca su različiti: klinika ili dom, pokrajina, manje ili veće mesto. Medicinske sestre i tehničari moraju uzeti u obzir sve faktore prilikom odobira budućeg mesta rada.

Vanja Živanović, medicinska sestra iz Kruševca, polaznica je prve grupe kandidata Ekspertska migracija u Kruševcu. Ova grupa je sada na intenzivnim pripremama za polaganje nostrifikacionog ispita, a većina već ima potpisane ugovore sa poslodavcima.

Ono što je bilo presudno za potpisivanje ugovora sa nemačkim poslodavcem st. franziskus heiligenbronn je postojanje jaslica i vrtića u sklopu institucije.

St. franziskus heiligenbronn je novi poslodavac u okviru projekta Ekspertska migracija. Svojim zaposlenima nudi niz pogodnosti u smislu podšrke u profesionalnom razvoju, ali i lakšoj integraciji u nemačko društvo.

Čitavih 9 meseci obuke nemačkog jezika Vanja nije išla sama. Bila je redovna na časovima sve do porođaja, a samo nakon mesec dana od tada vratila se na obuku nemačkog jezika. telc Deutsch B1 i telc Deutsch B2 Pflege položeni su iz prvog puta. “Da nju nisam dobila, ne bih ovo završila”, kaže Vanja. “Bilo je teških momenata, nekad se klone. Ali, kada znate zašto radite to što radite, lakše je”.

Praktična priprema za polaganje nostrifikacionog ispita održavana je u Kragujevcu. Ustajanje u 6h, polazak u 7h, od 9h kreće se sa časovima. Međutim, umora nema, profesori drže svima koncentraciju. “Profesori su pravi pedagozi, stručni u svojim oblastima, po 100 puta pitamo nešto i uvek nam daju odgovor. Malo sada kreće napetost jer uskoro izlazimo na nostrifikacioni ispit. Pomoglo je to što smo mogli da pričamo sa kandidatima koji su već položili nostrifikacioni, pa smo dobili informacije iz prve ruke”.

“Kruševac je mali, a Nemačka velika. Nudi mnogo mogućnosti i za nas, medicinske sestre, i za naše porodice”.

Da li ste i Vi medicinska sestra koja traži posao kod nemačkog poslodavca?

Prijavite se na sajtu prijave.ekspertskamigracija.com

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top