skip to Main Content

Otvoren DEKRA centar za pripremu medicinskih sestara u Šapcu

Medicinske sestre i tehničari iz Šapca i okoline jezičke i stručne pripreme od sada mogu obaviti i u Šapcu! Novi centar počeo je sa radom 30. septembra.

U Šapcu se organizuje besplatna obuka nemačkog jezika od početnog A1 zaključno sa B2 Pflege nivoom za

  • medicinske sestre/tehničare opšteg smera
  • pedijatrijske sestre/tehničare
  • ginekološko-akušerske sestre/tehničare
  • strukovne medicinske sestre/tehičare pomenutnih smerova

sa redovno završenom školom ili urađenom prekvalifikacijom.

Časovi nemačkog jezika se održavaju svakog radnog dana po 3h dnevno u više smena. Na taj način polaznici mogu uskladiti svoje privatne i poslovne obaveze sa učenjem jezika. Na kraju obuke, svi polaznici polažu B2 Pflege ispit nemačkog jezika u licenciranom telc ispitnom centru.

Stučna obuka sastojaće se iz dva dela: teorijski i praktični, na srpskom i na nemačkom jeziku. Stručna obuka traje 3 meseca i priprema medicinske sestre/tehničare za polaganje nostrifikacionog ispita, ali i rada po nemačkim standardima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Kako izgleda priprema za polaganje nostrifikacionog ispita u Nišu 📸 Priprema medicinskih sestara i tehničara ✔️ Nemački jezik B2 Pflege ✔️ Nostrifikacija diplome ✔️ Siguran posao u Nemačkoj

Објава коју дели Ekspertska migracija (@ekspertskamigracija) дана  

Takođe je organizivana i podrška tokom procesa priznavanja diplome: Prikupljanje dokumentacije neophodne za započinjanje procesa nostrifikacije; obezbeđenje registrovanog sudskog tumača za nemački jezik; sprovođenje stručne pripremne nastave (teorijske i praktične) za polaganje nostrifikacionog ispita.

Svi kandidati imaće priliku da izaberu mesto rada u Nemačkoj. DEKRA sarađuje sa više od 90 poslodavaca sa teritorije čitave Nemačke. Poslodavci dolaze u Srbiju i pričaju direktno sa potencijalnim kandidatima.Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Sreća, radost, kandidati položili #FKP #nostrifikacija #ekspertskamigracija Čestitamo! 🎊

Објава коју дели Ekspertska migracija (@ekspertskamigracija) дана


Nakon što se usaglase i kandidati i poslodavci, priprema se i šalje ugovor o radu.

Prednost ovakvog načina odlaska je u tome da medicinske sestre/tehničari od prvog radnog dana počinju da rade kao priznate medicinske sestre, a ne negovatelji. Samim tim obezbeđuju sebi lakšu integraciju u nemačko društvo, ali i dovoljno sredstava za spajanje porodice.

Kontakt u Šapcu

Šetalište, Gospodar Jevremova 2/3

kontakt: Ana Tanović 0646470954

Prijave su otvorene za medicinske sestre/tehničare bez obzira na posedovanje radnog iskustva u struci. Priključite se projektu Ekspertska migracija

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top