skip to Main Content

Otvoren poziv za 50 prekvalifikanata, projekat Ekspertska migracija, DEKRA

Novi upisi su u toku. Za majsku grupu otvaramo poziv za 50 kandidata sa prekvalifikacijom u gradovima Srbije.

Zbog ogromnog interesovanja, projekat Ekspertska migracija otvoren je i za kandidate koji su uradili prekvalifikaciju za smer: medicinska sestra/tehničar.

Kvalifikovane medicinske sestre/tehničari su jako tražene u Nemačkoj. Projekat Ekspertska migracija omogućava rad u Nemačkoj sa priznatom diplomom.

Šta dobijate učešćem u projektu?

 • Obuku nemačkog jezika nivoa B2 Pflege
 • Stručnu pripremu za polaganje nostrifikacionog ispita
 • Izbor između više od 70 nemačkih poslodavaca
 • Radnu vizu sa nostrifikovanom diplomom

Kako se prijaviti?

Na sajtu prijave.ekspertskamigracija.com potrebno je ostaviti osnovne informacije, a u delu komentar napisati u kojoj je školi urađena prekvalifikacija, koliko je trajala, kao i broj časova (fond časova iz škole minimum 4600). Takođe, ukoliko ste ranije učili nemački jezik, potrebno je navesti koji je nivo, kao i posedovanje određenog sertifikata.

Budući da je broj kandidata koji mogu ući u projekat ograničen, prednost će imati kandidati sa dužom prekvalifikacijom i većim brojem časova.

Prijave su otvorene za DEKRA centre u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i u Ćupriji.

Nakon prijava medicinskih sestara/tehničara sa urađenom prekvalifikacijom, biće održani Info dani u svim pomenutim gradovima.

Prijave su otvorene za medicinske sestre/tehničare bez obzira na posedovanje radnog iskustva u struci. Priključite se projektu Ekspertska migracija

 

This Post Has 4 Comments

 1. Imam prekvalifikaciju sa laboratorijskog na opšti smer koji je trajao 3 godine u državnoj školi. Položen stručni ispit za oba smera

 2. Poštovani,

  dobro veče, ja bih da pitan par stvari koje su mi malo nejasne. Trenutno zaršavam medicinsku školu u Zaječaru, ali smer farmaceutskog tehničara.
  Da li ima posla i za nas?
  Pošto mi fali samo 8 predmeta da se prekvalifikujem u opšti smer, za šta sam se, inače, prijavila, meni bi prekvalifikacija trajala oko par meseci otprilike zbog toga što dosta slične predmete imam sa opštim smerom, da li bih bila primljena ako imam položen državni i tako te stvari neke? Ne razumem se toliko u to i dalje.
  I da, upisala sam nemački jezik, tek sam na A1 nivou, ali planiram do B2 da idem.
  Šta Vi mislite, da li bih ja mogla da se zaposlim kao tehničar u Nemačkoj i šta bih još, po Vašem mišljenju, trebalo da uradim?
  Hvala unapred na odgovoru, izvinite što sam Vas udavila ovolikim komentarom.

  Srdačno,
  Sara

  1. Poštovana Sara,
   Kandidati projekta Ekspertska migracija mogu biti samo medicinske i pedijatrijske sestre/tehničari.
   Ukoliko počinjete sa učenjem nemačkog jezika sa nama od početka dovoljno je da imate započet pripravnički staž sa opštim smerom. Ukoliko ipak imate viši nivo nemačkog jezika, B1 ili B2, potrebno je da imate i položen državni ispit da biste se priključili projektu.
   Pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top