skip to Main Content

Otvorene su prijave za nove grupe, mogućnost online nastave

Ekspertska migracija je projekat nemačke firme DEKRA i predstavlja pripremu medicinskih sestara i tehničara za rad u klinikama, centrima za rehabilitaciju i domovima za negu starih u Nemačkoj.

Kao jedan od prvih i najvećih projekata migracije medicinskih sestara i tehničara nudimo kvalitet i sigurnost – za naše kandidate i za naše poslodavce. Više od 600 kandidata se trenutno nalazi u procesu obuke, dok više od 700 medicinskih sestara i tehničara iz Srbije već živi i radi u Nemačkoj.

Poziv je otvoren za medicinske sestre i tehničare sa redovno završenom školom i sa prekvalifikacijom.

Projekat Ekspertska migracija omogućava medicinskim sestrama i tehničarima:

 • Rad u prestižnim nemačkim medicinskim ustanovama sa priznatom diplomom medicinske sestre/tehničara od prvog dana;
 • Kontinuiranu podršku DEKRA tima u Nemačkoj;
 • Izbor poslodavca i pokrajine rada;
 • Održavanje intervjua sa nemačkim poslodavcima u Beogradu ili putem skype-a;
 • Kompletnu obuku nemačkog jezika od početnog A1 zaključno sa B2 Pflege nivoom u 7 gradova u Srbiji: Novi Sad, Beograd, Niš, Kragujevac, Ćuprija, Zrenjanin, Šabac, kao i online nastavu za kandidate van ovih centara
 • Teorijsku i praktičnu pripremu za polaganje nostrifikacinog ispita;
 • Podršku prilikom procesa nostrifikacije i dobijanja vize.

Siguran posao kod jednog od više od 90 poslodavaca u Nemačkoj

Ekspertska migracija pokriva sve faze zapošljavanja, od pripreme idealnog CV-a, preko priprema za intervju sa poslodavcima, potpisivanja ugovora, apliciranja za vizu i sam odlazak kod poslodavca.

Intervjui se obavljaju u Srbiji ili online, a ukoliko se obe strane usaglase (i kandidat i poslodavac) potpisuje se ugovor. Prednost ovog Projekta je u tome što je moguće upoznati poslodavca pre samog odlaska, a potpisani ugovor garantuje sigurnost i dogovorene uslove rada.

Rad od prvog dana sa priznatom (nostrifikovanom) diplomom medicinske sestre/tehničara

U okviru projekta Ekspertska migracija pruža se sva neophodna pomoć i podrška prilikom nostrifikacije diplome:

 • Prikupljanje dokumentacije neophodne za započinjanje procesa nostrifikacije;
 • Obezbeđenje registrovanog sudskog tumača za nemački jezik;
 • Sprovođenje stručne pripremne nastave za polaganje nostrifikacionog ispita

Nastavu održavaju stručnjaci iz oblasti medicine sa višegodišnjim iskustvom u edukaciji medicinskih sestara i tehničara. Stručna pripremna nastava održava se nakon završene obuke nemačkog jezika B2 Pflege nivoa, 3 puta nedeljno 2-3 meseca.

Zainteresovan/a si?

Pogledaj i iskustva naših kandidata u Nemačkoj:

Budi deo uspešne priče, obezbedi sebi najbolje. Prijavi se i naši koordinatori će te uskoro kontaktirati

Projekat Ekspertska migracija u Srbiji sprovode DEKRA Akademie Kft. ogranak Novi Sad i Pro Sert doo koje pružaju specijalizovane usluge kreirane po modelu koji osigurava kvalitetan i transparentan proces.

DEKRA Akademie Kft. ogranak Novi Sad – Sprovodi jezičku i stručnu pripremu medicinskih sestara i tehničara u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Ćupriji, Zrenjaninu, Šapcu, kao i online. Pruža logističku i specijalizovanu podršku kandidatima tokom čitavog projekta Ekspertska migracija. Ujedno je i licencirani TELC ispitni centar u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu.

Pro Sert doo Licencirana agencija za posredovanje u zapošljavanju

U skladu sa važećim propisima u zemljama učesnicama Projekta, posredovanje u zapošljavanju se obavlja bez uzimanja provizije od nezaposlenog, odnosno besplatno je za kandidate Projekta.

This Post Has One Comment

 1. kako mogu doći do detaljnijih informacija, u osnovi počev od godina starosti ( imam 55g ) radnog staža u zdravstvu ( 33g u psihijatriji)…itd…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top