skip to Main Content

Posao u Nemačkoj – korak po korak

Posao u Nemačkoj je sve češće odluka medicinskih sestara i tehničara iz Srbije. Veliko tržište, bolje plate i drugačiji način života je nešto što privlači.

Ali, da li znate šta je sve potrebno da biste pronašli idealnog poslodavca? I gde ga naći? Da li je dovoljno tražiti po internetu? I da li je sigurno?

Eskpertska migracija vam olakšava pronalaženje posla u Nemačkoj.

Pitali smo Anu Šovljanski, našu koordinatorku iz Beograda, kako izgleda proces pronalaženja poslodavca.

Ana Šovljanski, Beograd

Godinama već sprovodimo projekat, pa postoji jasna procedura kako postupamo. Sve počinje kada su kandidati na nivou B1. Tada poslodavci iz Nemačke šalju svoje prezentacije, gde se predstavljaju, navode uslove za buduće zaposlene, ali i benefite za njih.

DEKRA sarađuje sa više od 70 medicinskih ustanova među kojima su klinike, starački domovi, rehabilitacioni centri koji nude posao u čitavoj Nemačkoj.

Kandidati se prijavljuju u skladu sa svojim željama i u skladu sa potrebama poslodavaca. Za svakog kandidata se nađe odgovarajući poslodavac.

Ono što je jako bitno je da poslodavci dolaze u Beograd i svi intervjui za posao u Nemačkoj se obavljaju ovde. Kao podrška na razgovorima za posao uvek su tu i naši profesori. Na taj način sprečavamo da dođe do nekih nesporazuma, a i olakšavamo kandidatima da se izbore sa tremom

Kandidati imaju prilike da upoznaju svog poslodavca bez odlaska u Nemačku. Ukoliko se usaglase i poslodavac i kandidat, potpisuje se ugovor. Ugovorom se definiše radno mesto medicinske sestre ili pedijatrisjke sestre, u određenom mestu, pod određenim uslovima.

Kandidati počinju da rade sa nostrifikovanom diplomom, dakle u struci, od prvog radnog dana. Odlaze na legalan način, sa radnom vizom.

Detalje u vezi sa samim odlaskom kandidata na posao u Nemačkoj (put, smeštaj) rešavamo mi. Cilj nam je da kandidatima maksimalno olakšamo ovaj deo, kako bi oni mogli da se posvete pripremama. Najveća nagrada nam je kada se zadovoljni kandidati jave i prenesu utiske sa svog radnog mesta. Tada znamo da smo uspeli.

Ukoliko želiš da budeš deo projekta Ekspertska migracija PRIJAVI SE.

This Post Has 4 Comments

 1. Molim vas da li postoji mogucnost da dodjete u Vranje jer ima dosta zainteresovanih za rad u Nemacku.Pozz

  1. Zdravo, Tanja.
   Planiramo prezentacije projekta Ekspertska migracija u više gradova u Srbiji od sledeće godine.
   Pozdrav

  1. Poštovana Ljiljana,
   Možete se prijaviti ukoliko je prekvalifikacija trajala minimum 3 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top