skip to Main Content
BiH | NKM Pozovite nas: +381 34 33 73 51
Posao U Nemačkoj, Potrebe Tržišta Rada, Medicinski Tehničari

Posao u Nemačkoj, potrebe tržišta rada, medicinski tehničari

Ekspertska migracija – posao u Nemačkoj

 

Nemačka predstavlja veliko tržište kvalifikovane radne snage.

Konkretno, potrebe koje Nemačka savezna država ima trenutno i po procenama do 2030 godine  su  izuzetno velike.

Medicinske sestre i medicinski tehničari  su veoma traženi u Nemačkoj i  potreban broj medicinskih tehničara nikako neće opadati do 2030 godine – procene su da će potražnja rasti.

Peter Klingler – Dekra, Head of Expert Migration Germany

Peter Klingler, koordinator programa ekspertske migracije, daje direktne odgovore na pitanja koja ste vi postavilii,  odgovore  veoma bitne za mnoge od vas  koji razmišljate o karijeri i poslu u Nemačkoj.

 

 Kakve su perspektive  pronalaženja posla za medicinske tehničare u Nemačkoj?

 

P.K.  Tržite radne snage u Nemačkoj, konkretno potrebe za kvalifikovanim medicinskim osobljem su ogromne i u porastu su.

Uzroci su sledeći:

 • prosečna starosna granica stanovništva u Nemačkoj je u konstantnom porastu
 • način organizacije života na mikro planu se menja, porodice se rano razdvajaju i stariji ljudi organizuju samostalno svoj život
 • broj kvalitetnog, školovanog medicinskog osoblja iz same Nemačke je daleko ispod potreba tržišta i procene do 2030 godine su da se sitaucija neće promeniti.

Dakle, potreba za medicinskim tehničarima postoji i u stalnom je porastu za period  cca. sledećih 10 godina.

Nemačkim medicinskim ustanovama se isplati da ulažu u kvalitetno medicinsko osoblje.

 

Kako odabrati pravog posrednika za pronalaženje posla medicinskog tehničara u Nemačkoj, odnosno šta je to što program Ekspertska migracija Pro Sert-DEKRA čini jedinstvenim u Srbiji, BiH.

 

P.K.   Dekra agencija pokriva potrebe za  kvalitetnim i stručnim  osobljem koje imaju  medicinske ustanove  na   teritoriji čitave Nemačke.

 

  • Proces odabira kandidata je pripremnljen na osnovu potreba i radno mesto je obezbeđeno za svakog polaznika projekta eksperske migracije.
  • ceo proces je kreiran i postavljen na osnovu postojeće zakonske procedure u Nemačkoj, potpuno je bezbedan za polaznike i donosi siguran i bezbedan posao
  • Često se zanemaruje činjenica da je Nemačka savezna država, sastoji se iz 13 pokrajina i 3 države – detaljnije.
  • Svaka od tih pokrajina- država ima svoje zakone i propise, konkretno to znači da nisu isti uslovi za nostrifikaciju diploma stranih državljana u svakoj pojedinačnoj nemačkoj saveznoj državi.

 

Ekspertska migracija Dekra – Pro Sert  je jedinstven program  zapošljavanja na celoj teritoriji Nemačke
 

P.K. Odgovrno i ekskluzivno želim da objasnim da je Dekra Akademija  kreirala specifičan program, koji odgovara zakonskim  propisima i omogućava zapošljavanje na teritoriji čitave Nemačke.

 

Ova stavka omogućava ponudu kvalitetnih radnih mesta kod različitih poznatih poslodavaca  sa kojima Dekra ima sjajnu dugogodišnju saradnju.  Trenutno je aktuelna saradanja sa više od 50 poslodavaca-

To je bazni element, koji čini jedinstvenost programa ekspertske migracije Pro Sert – DEKRA.

Ova vest ima 4 komentara
 1. Zelela bih da radim u Nemackoj kao MEDICINSKA SESTRA, ALI ne znam odakle da pocnem sa prikupljanjem papira, i gde da pocnem da ucim jezik… Unapred hvala na bilo kakvoj informaciji. JELENA Jacimovic

  1. Zdravo, Milena.
   Na projektu Ekspertska migracija radimo samo sa medicinskim sestrama/tehničarima opšteg, ginekološko akušerskog i pedijatrijskog smera.
   Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *