skip to Main Content

Posao za medicinske sestre u Heidelbergu, SRH Pflege Heidelberg

Heidelberg se smatra jednim od najlepših gradova u Nemačkoj. Harmonična atmosfera zamka, starog grada i reke usred planine već je inspirisala pesnike i slikare, a danas milione posetilaca iz celog sveta. Posebno je atraktivan za porodice, studente, kreativne ljude i preduzetnike iz biznisa, i naročito medicinske sestre.

Ono što privlači medicinske sestre u ovaj grad u Nemačkoj je SRH služba za profesionalnu rehabilitaciju, partner u projektu Ekspertska migracija.

SRH Pflege Heidelberg je članica SRH Berufliche Rehabilitation Heidelberg i ima više od 40 godina iskustva, naročito u radu sa mladima sa hendikepom. Cilj ustanove je omogućavanje samostalnosti svim ljudima. U SRH Pflege Heidelberg pružaju se usluge od ambulantne, preko stacionarne do individualne nege.

Tokom oktobra meseca, kandidati projekta Ekspertska migracija imali su prilike da upoznaju predstavnike SRH i razgovaraju o mogućnostima zaposlenja.

Prisetite se kako izgleda proces nalaženja poslodavca u jednoj od prethodnih vesti.

SRH je ovoga puta tražio medicinske sestre/tehničare koje imaju iskustva sa osobama sa hendikepom. Potrebni su im radnici za rad u ambulatnoj i stacionarnoj nezi. Posedovanje vozačke dozvole nije bio uslov za prijavu, jer ljudi sa hendikepom žive u kampusu.

Prednost projekta Ekspertska migracija je u tome što poslodavci iz Nemačke dolaze u Srbiju. Kandidati ne moraju ići do Nemačke, ograničavajući sebi vreme i novac. U Beogradu, uz pomoć profesora, u prijatnom ambijentu trening centra Ekspertske migracije, kandidati iz prve ruke dobijaju sve relevantne informacije.

A šta kažu poslodavci?

Dovoljno je da kažemo da su već dve godine partneri i aktivno sarađuju na realizaciji projekta. Jako su zadovoljni medicinskim sestrama iz Srbije, njihovim iskustvom i znanjem nemačkog jezika.

Šta je sledeći korak nakon intervjua? Uskoro u novim objavama na sajtu Ekspertska migracija! :)

Više slika pogledajte na našoj facebook stranici.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top