skip to Main Content

Projekat Ekspertska migracija počinje u Čačku – DEKRA

Projekat nemačke firme DEKRA se širi. Ekspertska migracija krajem februara startuje u Čačku!

Učestvovanjem u projektu Ekspertska migracija garantuje se rad u nemačkim klinikama ili staračkim domovima sa nostrifikovanom diplomom medicinske sestre/tehničara. Pitate se kako je to moguće? Da krenemo redom.

Organizovaće se jednogodišnja obuka nemačkog jezika u Čačku. Obuka će se odvijati svakog radnog dana u više smena. Na taj način svi mogu redovno da prisustvuju i osobe koje rade i koje imaju porodice. Obuka se organizuje od početnog nivoa i nije potrebno predznanje nemačkog jezika.

U Čačku i Kragujevcu će se održati priprema za polaganje nostrifikacionog ispita. Teorijski deo u Čačku, praktični deo u trening centru u Kragujevcu. Instruktori zdravstvene nege i doktori se staraju da se prođu svi delovi potrebni za polaganje nostrifikacionog ispita. Naravno, cilj je da se kandidati upoznaju sa nemačkim standardima i osposobe za rad u nemačkim institucijama.

Svi poslodavci dolaze u Srbiju da se upoznaju sa kandidatima i obave intervjue. Ko su sve poslodavci, partneri DEKRA-e? Pogledaj na ovom linku. Ugovori se potpisuju u Srbiji, a kandidati odlaze nakon nostrifikovane diplome i dobijene radne vize.

Šta je bitno još da znaš?

Radno iskustvo nije neophodno! Dovoljno je da imaš završenu srednju medicinsku školu i bar započet pripravnički staž. Dakle, državni ispit možeš polagati i tokom obuke nemačkog jezika.

Potrebno je da imaš jedan od sledeća tri smera:

  • Opšti smer,
  • Ginekološko-akušerski smer,
  • Pedijatrijski smer.

Imaš završenu gimnaziju i Visoku školu – zvanje Strukovna medicinska sestra? Šta dalje?

Možeš da se prijaviš za projekat!

Za više informacija o centru u Čačku pozovi

  • Nikolu na 065 9470965,
  • Vladu na 064 6470956 ili
  • Jelenu na 064 6470944

Ili se prijavi za projekat klikom OVDE, a mi ćemo te kontaktirati!

VIdimo se uskoro u Čačku!

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top