skip to Main Content

Prvi radni dani naše medicinske sestre kod nemačkog poslodavca PGS

Planirate da počnete da radite u Nemačkoj kao medicinska sestra? Pitate se kako izgledaju prvi radni dani kod nemačkih poslodavaca? Delimo sa vama iskustvo medicinske sestre iz Novog Sada, Brankice Budimčić.

Dragi moji sadašnji i budući kandidati DEKRA-e, šaljem vam veliki pozdrav iz PGS-a, Heidenheim an der Brenz.

PGS Wohngruppen GmbH, intenzivna nega na terenu je nemački partner programa Ekspertska migracija, stalno zainteresovan za zapošljavanje kvalitetnog i stručnog osoblja iz Srbije.

S obzirom da imam EU pasoš, ovde sam došla pravo sa ispita u Hajdelbergu u februaru i radeći cekam Urkunde. PGS je odličan poslodavac, predusretljiv, tolerantan, odlično organizovan. Prava dva meseca imamo mentora koji je sve vreme sa nama u smeni, ali ja vec 01.04. počinjem da radim samostalno (to verovatno znaći da sam se dobro pokazala :)).

Ručak dobrodošlice od PGS-a

Prva tri meseca imamo obezbeđen i besplatan smeštaj koji je sasvim solidan i u krugu PGS-a. Kasnije možemo da ostanemo i plaćamo ga 300 EUR dok ne nađemo odgovarajući.

Za sve sto treba od papira da uradite, 24 časa dnevno vam stoji na raspolaganju osoba iz integracionog. Meni su pomogli da nađem stan zbog spajanja porodice.

Posao nije težak, sve je dobro organizovano, a kažu kolege da je i plata odlična sa svim dodacima. PGS sa nestrpljenjem isčekuje dolazak novih kolega, a ja bih se ovim putem zahvalila porodici na podršci, profesorima jezika i nege, kao i koordinatoru centra u Novom Sadu.

Prijave su otvorene za medicinske sestre/tehničare bez obzira na nivo znanja jezika i bez obzira na posedovanje radnog iskustva u struci. Priključite se projektu Ekspertska migracija

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top