skip to Main Content

Šabac: DEKRA pokreće centar za pripremu medicinskih sestara za odlazak u Nemačku

Projekat Ekspertska migracija se širi po Srbiji. Novi DEKRA centar za pripremu medicinskih sestara/tehničara se otvara u vašem gradu – Šapcu.

Ekspertska migracija je projekat nemačke firme DEKRA i predstavlja pripremu medicinskih sestara i tehničara za rad u klinikama, centrima za rehabilitaciju i staračkim domovima u Nemačkoj.

Prednost projekta Ekspertska migracije je u tome da medicinske sestre/tehničari od prvog radnog dana počinju da rade kao priznate medicinske sestre, a ne negovateljice.

Šabac, novi centar, pogledajte sve centre

Besplatna obuka nemačkog jezika do nivoa B2 Pflege u Šapcu

Obuka se organizuje svakog radnog dana po 3 sata dnevno (dva bloka po 1,5 sati nastave, uz pola sata pauze). Kako mnogi od naših kandidata rade smenski, obuku jezika organizujemo prema njihovim potrebama: ujutru, u podne, uveče. Na taj način moguće je imati redovan posao i biti redovan na časovima nemačkog jezika.

Besplatna priprema za polaganje nostrifikacionog ispita u Šapcu i Novom Sadu/Beogradu

U okviru projekta Ekspertska migracija pruža se sva neophodna pomoć i podrška prilikom nostrifikacije diplome:

 • Prikupljanje dokumentacije neophodne za započinjanje procesa nostrifikacije
 • Obezbeđenje registrovanog sudskog tumača za nemački jezik
 • Sprovođenje stručne pripremne nastave (teorijske i praktične) za polaganje nostrifikacionog ispita

Siguran posao kod jednog od više od 70 poslodavaca u Nemačkoj

Ekspertska migracija pokriva sve faze zapošljavanja, od pripreme idealnog CV-a, preko priprema za intervju sa poslodavcima, potpisivanja ugovora, apliciranja za vizu i sam odlazak kod poslodavca.

Intervjui se obavljaju u Srbiji, a ukoliko se obe strane usaglase (i kandidat i poslodavac) potpisuje se ugovor. Prednost ovog Projekta je u tome što je moguće upoznati poslodavca pre samog odlaska, a potpisani ugovor garantuje sigurnost i dogovorene uslove rada. Šabac

Uslovi za uključivanje u Projekat:

 • Medicinska sestra/tehničar opšteg, ginekološko-akušerskog ili pedijatrijskog smera
 • Završena Visoka škola strukovnih studija – Strukovna medicinska sestra (nije potrebno prethodna srednja medicinska škola)
 • Fakultet zdravstvene nege (nije potrebno prethodna srednja medicinska škola)
 • Položen državni ispit ili započet pripravnički staž
 • Motivisanost za uključivanje u Projekat

Budi deo uspešne priče, obezbedi sebi najbolje. Prijavi se i naši koordinatori će te uskoro kontaktirati

This Post Has 4 Comments

 1. Poštovani,
  završio sam redovno srednju medicinsku školu, a potom i fakultet (nemedicinski). Odradio sam pre nekoliko meseci pripravnički staž i dobio licencu Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.
  Interesuje me vaš program, odnosno agencijske usluge koje pružate, i najviše me zanima na koji način je organizovana jezička obuka ( ja imam A2 nivo).

  Pozdrav,
  Stefan

  1. Poštovani Stefane,
   Projekat Ekspertska migracija obuhvata učenje nemačkog jezika zaključno sa B2 Pflege nivoom (možete se priključiti grupi koja je na istom jezičkom nivoou kao i Vi), teorijsku i praktičnu pripremu za polaganje nostrifikacionog ispita, povezivanje sa nemačkim medicinskim ustanova, kao i podršku u procesima nostrifikacije i viziranja.
   Slobodno kontaktirajte koordinatora iz najbližeg centra da proverite mogućnost priključivanja postojećim grupama.
   Pozdrav

 2. Postovani,zovem se Milan.Zavrsio sam srednju medicinsku skolu .Poslao sam Vam mejlom svoje podatke.Interesuje me kad krece projekat ucenja nemackog jezika u Sapcu.Kontakt telefon je 0668624312,zainteresovan sam za ucenje jeziko od A1 nivoa.Imam 11 godina staza u bolnici.Srdacan pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top