skip to Main Content
Pozovite nas: +381 34 33 73 51
Starosna Granica Za Zapošljavanje U Nemačkoj – Medicinske Sestre I Tehničari

Starosna granica za zapošljavanje u Nemačkoj – medicinske sestre i tehničari

Jedno od čestih pitanja koje se postavlja svuda gde se razgovara o poslovima i zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj je starosna granica.

Konkretno:

Da li je postavljena starosna granica za prijavljivanje?

Ko se može prijaviti i biti primljen u projekat Ekspertska migracija?

Konkretan odgovor glasi :

Ne postoji  starosna granica, svi se mogu prijaviti i postati deo projekta Ekspertska migracija bez obzira na godinu rođenja.

starosna granica zapošljavanje Nemačka

Realno, da li ima puno kandidata koji imaju 20, 30, 40 godina?

Odgovor je – ima.

Da sada analiziramo temu – starosna granica u zapošljavanju.

 1. Ako ste početnik, nikada niste radili u svojoj struci a imate godina, koliko je navedeno malo napred, šta mislite kolike su Vam šanse da se zaposlite u struci u Srbiji? Koliko poslodavaca će se u takvim okolnostima odlučiti za Vas?

Ne baš velike, zar ne!

U okviru projekta Ekspertska migracija poslodavcima iskustvo nije presudno. Bitnije je znanje nemačkog jezika, a kroz pripremu koju pružamo u Srbiji naučićete osnove rada po nemačkim standardima.

 1. Ako ste iskusni, dugo radite u struci kao medicinska sestra, tehničar, a imate godina, onoliko koliko je navedeno, kako sada stvari stoje – kakve su Vam šanse?

Projekat Ekspertska migracija se bavi obukom i posredovanjem u zapošljavanju kvalitetne i stručne radne snage. Iskustvo u struci je dobrodošlo.

Ali!

starosna granica posao Nemačka

Jedno ali sreću kvari, stara je izreka pa je moramo i ovde razmotriti.

Imate recimo 46 godina, iskusna ste medicinska sestra ili tehnničar, zaposleni ste, imate porodicu.

Da li je realno u takvim životnim okolnostima da se posvetite ozbiljnom i svakodnevnom učenju nemačkog jezika u trajanju od minimum godinu dana?

Da li ste sigurni da svakog dana možete da odvojite po nekoliko sati za časove nemačkog jezika, za učenje kod kuće da bi mogli da pratite nastavu?

Odgovor na to pitanje možete dati samo Vi.

Ako je odgovor da, Vi to možete – onda je jedino što vam je ostalo da uradite da kliknete na link i prijavite se za projekat Ekspertska migracija nemačke firme DEKRA.

link za prijavu

Vaš trud, rad i učenje će prepoznati i poslodavci iz Nemačke.

Srećno!

foto: arhiva, projekat Ekspertska migracija

Ova vest ima 13 komentara
  1. Poštovani Slobodane,
   Projekat Ekspertska migracija namenjen je samo medicinskim sestrama i tehničarima opšteg, ginekološko akušerskog i pedijatrijskog smera.
   Pozdrav

 1. Da li se mogu prijaviti za Vaš program s obzirom da sam pedijatriska sestra, ali sam zavrsila i defektologiju, magistrirala i doktorirala iz oblasti surdo-audiologije, a do aprila ću završiti i medicinu kao drugi fakultet? Meni nije problem da neko vreme radim kao medicimska sestra. Ukoliko me Vi ne bi primili na obuku da li me možete uputiti na neku drugu organizaciju.
  Imama 43 godine i zaposlena sam u Srbiji ali imam želju da se preselim u Nemačku.

  Hvala unapred

 2. Postovani, zavrsila sam prekvalifikaciju za medicinsku sestru opsteg smera u medicinskoj skoli dr. Milenko Hadzic u Nisu, pre toga zavrsena Gimnazija. Kakve su sanse za posao, obzirom da sam cula da postoje odredjeni problemi za nas koji smo sa prekvalifikacijom? Hvala unapred.

  1. Poštovana Ivana,
   Da biste bili kandidat projekta Ekspertska migracija morate imati obrazovanje u oblasti medicinske sestre/tehničara u trajanju od minimum 3 godine i fond časova minimum 4600.
   Pozdrav

  1. Poštovana Jelena,
   Kandidati projekta Ekspertska migracija mogu biti samo medicinske sestre/tehničari čije je obrazovanje trajalo minimum 3 godine (redovno završena srednja medicinska škola ili Viša/Visoka škola).
   Pozdrav

 3. A kad bi neko završio srednju medicinsku školu opšti smer za med sestru/brata vanredno ali kada bi školovanje trajalo 3 ili 4 godine da li takve kandidate uzimate u razmatranje ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *