skip to Main Content

Telc ispit nemačkog jezika za medicinske sestre i tehničare

Medicinska struka, a u okviru nje medicinske sestre i tehničari,  veoma su traženi u Nemačkoj. Generalno je medicinski kadar u Nemačkoj deficitaran iz više razloga, npr. upisne kvote za medicinsku struku su veoma niske.

Postoji realna mogućnost da će svako ko zadovolji minimum zakonom predviđenih uslova, veoma brzo pronaći posao u Nemačkoj u  medicinskoj struci.

Da vidimo o čemu se radi i šta je to neophodno da bi se medicinska sestra ili tehničar zaposlili u Nemačkoj?

Telc ispit – znanje nemačkog jezika

 

Za sve one koji dolaze sa područja Balkana, a nisu državljani zemalja članica Evropske unije, postoji veoma detaljna zakonska regulativa koja determiniše način zapošljavanja.

Preuzeto sa zvaničnog sajta Nemačke ambasade:

 

telc ispit

 

 

Jasno je navedeno je kako se dolazi do uverenja o znanju nemačkog jezika.  Uverenje  se prilaže za dobijanje dozvole za rad u Nemačkoj.

TELC ili kako je navedeno: potvrdu … koji je izdala Škola za učenje stranih jezika koja je certificirana prema Telc-u

– Gete-Instutut, nemački institut  za obuku  i  ÖSD, austrijski institut  su zvanične institucije za obuku nemačkog jezika širom sveta.

Znači dileme nema: precizni i pedantni Nemci, odnosno Nemačka kao članica Evropske unije je sve definisala, izbor je jasan i precizan.

 

Telc škole za učenje nemačkog jezika sa certifikatom

 

Tu je sve veoma jasno, pogledajte link, spisak škola nemačkog jezika u Srbiji certfikovanih po Telc-u.

Na spisku se nalaze i Lingua Sert centri za besplatnu obuku nemačkog jezika – medicniske sestre/tehničari, kao deo projekta Ekspertska migracija nemačke firme DEKRA:

O programu Ekspertska migracija i svim nivoima programa pročitajte ovde.

Kako izgleda diploma, uverenje, sertifikat o znanju nemačkog jezika, neophodan medicinskim sestrama, tehničarima za rad u Nemačkoj?

telc Zertifikat B2 Pflege

Izgleda upravo ovako.

Sada je sasvim jasno zašto je projekat Ekspertska migracija pravi izbor.

Na program besplatnog učenja nemačkog jezika za medicinske sestre, tehničare i  sticanje Telc diplome, možete se prijaviti ovde

This Post Has 4 Comments

  1. Poštovana Tanja,
   Trudimo se da budemo prisutni svuda gde ima zainteresovanih kandidata. Ove godine otvaramo više centara u Srbiji, ali razmišljamo i o budućim lokacijama.
   Pozdrav.

 1. Zasto se nigde ne pominju fizioterapeuti? Pouzdano znam da je i ta struka veoma trazena,ali niko ne nudi ovakve ili slicne usluge i pomoc terapeutima.

  1. Poštovana Jelena,
   Poslodavci sa kojima sarađujemo traže kvalifikovane medicinske sestre/tehničare i finansiraju obuke za iskazane profile.
   Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top