skip to Main Content

Univerzitetska klinika Essen zaposlila je 10 medicinskih sestara iz Srbije i BiH

Nemački poslodavci već duži niz godina zapošljavaju medicinske sestre iz Srbije i regiona. Medicinske sestre sa nostrifikovanim diplomama jako dobro prolaze na nemačkom tržištu rada. U ponudi su univerzitetske klinike, bolnice, RH centri, domovi za negu starih.

Ovoga puta predstavljamo Univerzitetsku kliniku Essen, novog partnera u projektu Ekspertska migracija.

Predstavnici Klinike su početkom jula održali više intervjua u Beogradu. Medicinske sestre i tehničari, koju su izrazili želju za ovim poslodavcem, imali su prilike da se predstave i dobiju sve potrebne informacije.

Korak po korak do posla u Nemačkoj – izbor medicinskih sestara.

Prvi dolazak Klinike rezultirao je dobijanjem 10 ugovora o radu!

Medicinske sestre i tehničari iz Srbije i BiH, kandidati projekta Ekspertska migracija, spremaju se za početak rada. Nakon dobijenog Urkunde-a i radne vize, medicinske sestre i tehničari odlaze u Nemačku.

Klinika u Essenu jedna je od 33 univerzitetskih klinika u Nemačkoj.

Klinika sa jako bogatom istorijom. Osnovana je davne 1909. godine. Danas su ovde naučna istraživanja usko povezana sa medicinskom praksom. U kliničkim ispitivanjima pacijenti dobijaju inovativne tretmane. Svake godine  leči se oko 195.000 ambulantnih bolesnika i 53.000 pacijenata. Sa svojim brojnim vrhunskim modernim klinikama, skoro tri milje puteva i 54 hektara zemlje, Univerzitetska klinika je skoro kao mali grad u gradu. I to je jedan od najvećih poslodavaca u regionu: više od 6.000 ljudi ovde radi u raznim profesijama, od lekara, naučnika, medicinskih sestara i fizioterapeuta, do inženjera i kuvara.

Fokus Klinike su:

  • Onkologija
  • Transplantacija
  • Kardiovaskularna medicina
  • Infektologija

Grad Essen je odličan i za porodice medicinskih sestara

Grad Essen i Rursko područje su iz godine u godinu „zeleniji“ i podesniji za život. Susedni park Gruga, Baldeneisee, Essenska gradska šuma, Ruhrauen ili obližnja “Elfringhauser Schveiz” nude gotovo prirodnu rekreaciju u zelenoj evropskoj prestonici 2017. godine.

Essen nudi kulturnu ponudu međunarodnog formata. Rudnik Zollverein Zollverein, muzej Folkvang, muzej Ruhrland, filharmonija Essen i pozorište Aalto pružaju sofisticiranu zabavu.

Grad je odličan izbor i za porodice medicinskih sestara. Pored osnovnih i srednjih škola, u Essenu je Univerzitet Folkvang, univerzitet umetnosti osnovan 1927. godine.

Za ljubitelje sporta tu je ogroman fudbalski stadion Essen koji se nalazi na severu grada.

Ukoliko ste zainteresovani za priključenje projektu, pošaljite nam svoje podatke

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top