skip to Main Content

Upoznajte nemačke poslodavce: ORPEA Group domovi

ORPEA GROUP predstavlja internacionalni lanac domova koji u sebi sadrži 865 ustanova sa 88.242 kreveta i posluje u čak 13 zemalja. Pored Nemačke, prisutni su i u Holandiji, Belgiji, Francuskoj, Portugalu, Kini, Španiji, Italiji, Poljskoj, Češkoj, Austriji, Švajcarskoj i Brazilu.

Poslodavac je dolazio sredinom marta u Sava Centar i intervjuisao naše kandidate. Prezentacija je bila dosta atraktivna i privukla je veliki broj zainteresovanih. Naši kandidati dele sa svima nama svoje utiske i daju savete za uspešan prolazak kod ovog poslodavca.

ORPEA Group obaviće razgovore sa medicinskim sestrama i tehničarima ponovo u oktobru 2019. godine.

Jovan Čolović “Originalnost uvek daje rezultate”

Poslodavca ORPEA GROUP preporučio bih svim mladim kandidatima. Nisam imao tremu na intervjuu, jer mi se dopao pristup poslodavca i dobra atmosfera. Istakli su da im se dopada moja originalnost i to što sam bio iskren i nasmejan. Rekao sam da ne mogu da zamislim sebe u malom mestu i da sam dosta vezan za porodicu i prijatelje koji ostaju u Srbiji. Tako sam i dobio lokaciju Karlsruhe, koja je povezana sa aerodromom Konstantin Veliki u Nišu. A i grad je upravo ono što sam priželjkivao. Nisam se pokajao kada je izbor poslodavca u pitanju i jedva čekam da radim za njih.

Ivana Ikić Janković “ORPEA širokuh ruku dočekuje porodične ljude”

Polaznik sam osme grupe iz Niša, a pored medicinske škole studirala sam i kriminalistiku. Radnog iskustva u medicini nažalost nemam. Poslodavac ORPEA GROUP se oduševio kada je čitao moj CV i svidelo mu se što sam svestrana. Imam malog sinčića i muža, ali to nije bio problem za dobijanje posla. Stekla sam utisak da oni vole porodične ljude i interesovali su se šta radi u životu moj suprug. Dobila sam malo mesto u blizini Stutgarta, što će mi olakšati traženje stana i dovođenje porodice. Sve u svemu, prezadovoljna sam.

Saška i Uroš Petrović „ORPEA bračnim parovima maksimalno izlazi u susret”

Mi smo bračni par iz Rače, koji je posle uspešne karijere u oblasti ekologije (Saška) i telekomunikacija (Uroš) odlučio da završi prekvalifikaciju za medicinskog tehničara. Na ovaj korak smo se odlučili zbog boljeg života, kako nas, tako i našeg sina Viktora (4). Poslodavac ORPEA GROUP nam se dopao zbog atraktivnih lokacija. Naša želja je bila Bremen, jer se tamo priča čist nemački, a i geografski nam odgovara. Poslodavcu se svideo naš pozitivan stav i širok osmeh, tako da nije bilo problema, jer smo prekvalifikovani. Ostavili smo toliko dobar utisak da su nam odmah potvrdili da nas očekuju u Bremenu. Stekli smo utisak da bračnim parovima zaista izlaze u susret i imaju naše tople preporuke.

Filip Koprivica „Moj talenat za muziku oduševio je poslodavca”

Što se mog izbora poslodavca tiče, ORPEA GROUP bih izabrao i da opet mogu da biram. Ja imam raznoliko iskustvo, od urgentnog centra, intenzive, dečije pulmologije do staračkog doma. Ali poslodavcu se posebno dopalo što se bavim muzikom. Sviram gitaru i povremeno nastupam u večernjim satima, dok preko dana radim kao medicinski tehničar. Navikao sam da živim brzo i punim plućima, a poslodavac je to prepoznao. Samo treba biti svoj i to uvek prolazi. Kada je atmosfera prijatna, mesta za tremu nema.

Magdalena Petrović „Kako zračiš tako privlačiš”

Znate li onaj osećaj kada se rukujete sa nekim i odmah osetite pozitivnu energiju? To se meni desilo sa poslodavcem ORPEA GROUP. Ciljano su mi se svideli, jer je prezentacija baš obećavala, ali posle rukovanja nije bilo više nikakve sumnje. Pozitivna energija, osmeh, spontana priča- intervju je bio za poželeti. Nije bilo potrebe da čekam odgovor, bila sam sigurna da sam primljena. Uvek se rukovim idejom vodiljom da kada nešto poželiš iskreno, uvek ga ka sebi privučeš. Svim budućim kandidatima koji razmišljaju o ovom poslodavcu imam da poručim samo jedno. Budite nasmejani, pozitivni i verujte u sebe. Tako jedino možete da očekujete pozitivan ishod.

Tamara Pavlović „Svestranosr i čvrsta volja kao pokretači života”

Kada je poslodavac ORPEA GROUP u pitanju, najviše mene je privuklo to što posluju na 13 svetskih lokacija. Upravo ta svestranost u poslovanju i mogućnost da možda karijeru nastavim u nekoj drugoj zemlji me je motivisala da se prijavim. Imala sam čvrst stav da želim baš njih i to se osetilo. Svidelo im se što sam fizioterapeut i što sam dosta ulagala u svoje obrazovanje i karijeru. Naravno i moj tečan nemački je pogurao i posao sam dobila kao od šale. To me je motivisalo da B2 položim iz prve i da se baziram sada na pripremi za nostrifikaciju. Jedva čekam da karijeru nastavim u Nemačkoj baš kod njih.

Nemačke poslodavce upoznajte klikom na OVAJ LINK

Prijave su otvorene za medicinske sestre/tehničare bez obzira na posedovanje radnog iskustva u struci. Priključite se projektu Ekspertska migracija

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top