skip to Main Content
BiH | NKM Pozovite nas: +381 34 33 73 51
Werden Sie Ein Teil Von MEDIAN! Potpisani Ugovori Sa Nemačkom Klinikom

Werden Sie ein Teil von MEDIAN! potpisani ugovori sa nemačkom klinikom

Da li ste razmišljali o radu u prestižnoj rehabilitacionoj klinici u Nemačkoj, Median? Medicinske sestre i tehničari uključeni u projekat Ekspertska migracija svakako jesu.

Šta se nudi medicinskim sestrama i tehničarima?

Rad sa priznatom diplomom od prvog radnog dana sa svim beneficijama koje posao nosi. Početak rada nakon dobijene radne vize (B2 Pflege nivo jezika i nostrifikovana diploma – sve pripreme u Srbiji obezbeđuje projekat Ekspertska migracija)

Ovoga puta ponuđeno je bilo 8 lokacija i to:

 • MEDIAN Klinik ​ Flechtingen (40 km od ​Wolfsburga, 50 km od Magdeburga i 200 km od Berlina)
 • MEDIAN NRZ ​Magdeburg​ (150 km od Berlina, 150km od​ Hannovera)
 • MEDIAN Saale Klinik ​ Bad Kösen II​ ( 80km of Leipziga, 70 km od​ Erfurta)
 • MEDIAN Psychotherapeutische Klinik Bad Liebenwerda ​(80 km od Leipziga, 80km od​ Dresdena)
 • MEDIAN Reha-Zentrum ​ Bernkastel-Kues Klinik Bernkastel​ (100 km od Wiesbadena, 100 km od​ Mainza)
 • MEDIAN Rhein-Haardt-Klinik ​ Bad Dürkheim ​(40km od Heidelberga, 25km od​ Mannheima)
 • MEDIAN Wohn- und Pflegeheim Pfalzstift Bad Dürkheim​ ​(40km od Heidelberga, 25km od​ Mannheima)
 • MEDIAN Vesalius-Klinik ​ Bad Rappenau​ (75km od Stuttgarta)

Ana Krstović, medicinska sestra iz Kruševca: „Na intervjuu je bilo opušteno i vrlo su bili prijatni. Sviđa mi se zato što su rasprostranjeni po celoj Nemačkoj. Smatram da daju odlične uslove za radnike i može da se napreduje. Veliki lanac klinika i odaju mi sigurnost da dobro posluju.“

Nataša Krstić, medicinska sestra iz Ćuprije: „Od svih poslodavaca, odlučila sam se za Median kliniku, zbog same ponude koju nude, što su tokom intervjua i potvrdili. Posebno mi se dopala klinika u kojoj sam primljena, uslovi rada kao i smeštaj koji obezbeđuju prilikom dolaska. Radujem se budućoj poslovnoj saradnji i čast mi je što ću postati deo njihovog tima.“

Medicinskim sestrama i tehničarima ponuđena su sledeća odeljenja:

 • Psihijatrija
 • Psihosomatika
 • Neurologija
 • Ortopedija

Daliborka Mihajlov, medicinska sestra iz Ćuprije: „Ja sam oduševljena klinikom i gradom. Ono što sam želela to sam i dobila. Hvala na ukazanom poverenju. Potrudiću se da opravdam to sto ste mene izabrali. :)“

Median klinika ima veliko iskustvo u integraciji stranih medicinskih sestara. Omogućavaju podršku u pronalaženju smeštaja, kao i u procesu spajanja porodice. Poseduju 120 klinika i ustanova sa 18.500 kreveta. Približno 15.000 zaposlenih u 13 saveznih država.

Više o samoj klinici možete saznati klikom OVDE.

Projekat Ekspertska migracija realizuje se u Srbiji u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Ćupriji, Zrenjaninu i Šapcu. U ovim gradovima obezbeđeni su besplatni kursevi nemačkog jezika od početnog A1, zaključno sa B2 Pflege nivoom.

U Srbiji se realizuje i kompletna teorijska i praktična priprema za polaganje nostrifikacionog ispita u Nemačkoj!

Priprema se odvija na srpskom i nemačkom jeziku. Priprema se odvija u učioniciama DEKRA Akademie škole, kao i moderno opremljenim kabinetima po nemačkim standardima. Svi kandidati odlaze sa Urkundeom, tj. nostrifikovanom/priznatom diplomom medicinske sestre/tehničara, odnosno pediajtrijske sestre/tehničara.

Stručni tim licencirane agencije za posredovanje u zapošljavanju, Pro Sert, stara se da je dokumentacija neophodna za započinjanje nostrifikacije kompletna. Takođe, uz nostrifikovanu diplomu medicinske sestre i tehničari jako brzo dobijaju termin za vizu (uz opciju mit Urkunde).

Obezbeđena je stručna podrška u svim fazama projekta kako u Srbiji, tako i u Nemačkoj uz integracioni tim DEKRA-e.

Prijave su otvorene za medicinske sestre/tehničare bez obzira na posedovanje radnog iskustva u struci. Priključite se projektu Ekspertska migracija

Nove grupe sa učenjem nemačkog jezika kreću krajem aprila 2020. godine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *