skip to Main Content

Werden Sie ein Teil von MEDIAN! potpisani ugovori sa nemačkom klinikom

Da li ste razmišljali o radu u prestižnoj rehabilitacionoj klinici u Nemačkoj, Median? Medicinske sestre i tehničari uključeni u projekat Ekspertska migracija svakako jesu.

Šta se nudi medicinskim sestrama i tehničarima?

Rad sa priznatom diplomom od prvog radnog dana sa svim beneficijama koje posao nosi. Početak rada nakon dobijene radne vize (B2 Pflege nivo jezika i nostrifikovana diploma – sve pripreme u Srbiji obezbeđuje projekat Ekspertska migracija)

Ovoga puta ponuđeno je bilo 8 lokacija i to:

 • MEDIAN Klinik ​ Flechtingen (40 km od ​Wolfsburga, 50 km od Magdeburga i 200 km od Berlina)
 • MEDIAN NRZ ​Magdeburg​ (150 km od Berlina, 150km od​ Hannovera)
 • MEDIAN Saale Klinik ​ Bad Kösen II​ ( 80km of Leipziga, 70 km od​ Erfurta)
 • MEDIAN Psychotherapeutische Klinik Bad Liebenwerda ​(80 km od Leipziga, 80km od​ Dresdena)
 • MEDIAN Reha-Zentrum ​ Bernkastel-Kues Klinik Bernkastel​ (100 km od Wiesbadena, 100 km od​ Mainza)
 • MEDIAN Rhein-Haardt-Klinik ​ Bad Dürkheim ​(40km od Heidelberga, 25km od​ Mannheima)
 • MEDIAN Wohn- und Pflegeheim Pfalzstift Bad Dürkheim​ ​(40km od Heidelberga, 25km od​ Mannheima)
 • MEDIAN Vesalius-Klinik ​ Bad Rappenau​ (75km od Stuttgarta)

Ana Krstović, medicinska sestra iz Kruševca: “Na intervjuu je bilo opušteno i vrlo su bili prijatni. Sviđa mi se zato što su rasprostranjeni po celoj Nemačkoj. Smatram da daju odlične uslove za radnike i može da se napreduje. Veliki lanac klinika i odaju mi sigurnost da dobro posluju.”

Nataša Krstić, medicinska sestra iz Ćuprije: “Od svih poslodavaca, odlučila sam se za Median kliniku, zbog same ponude koju nude, što su tokom intervjua i potvrdili. Posebno mi se dopala klinika u kojoj sam primljena, uslovi rada kao i smeštaj koji obezbeđuju prilikom dolaska. Radujem se budućoj poslovnoj saradnji i čast mi je što ću postati deo njihovog tima.”

Medicinskim sestrama i tehničarima ponuđena su sledeća odeljenja:

 • Psihijatrija
 • Psihosomatika
 • Neurologija
 • Ortopedija

Daliborka Mihajlov, medicinska sestra iz Ćuprije: “Ja sam oduševljena klinikom i gradom. Ono što sam želela to sam i dobila. Hvala na ukazanom poverenju. Potrudiću se da opravdam to sto ste mene izabrali. :)”

Median klinika ima veliko iskustvo u integraciji stranih medicinskih sestara. Omogućavaju podršku u pronalaženju smeštaja, kao i u procesu spajanja porodice. Poseduju 120 klinika i ustanova sa 18.500 kreveta. Približno 15.000 zaposlenih u 13 saveznih država.

Više o samoj klinici možete saznati klikom OVDE.

Projekat Ekspertska migracija realizuje se u Srbiji u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Ćupriji, Zrenjaninu i Šapcu. U ovim gradovima obezbeđeni su besplatni kursevi nemačkog jezika od početnog A1, zaključno sa B2 Pflege nivoom.

U Srbiji se realizuje i kompletna teorijska i praktična priprema za polaganje nostrifikacionog ispita u Nemačkoj!

Priprema se odvija na srpskom i nemačkom jeziku. Priprema se odvija u učioniciama DEKRA Akademie škole, kao i moderno opremljenim kabinetima po nemačkim standardima. Svi kandidati odlaze sa Urkundeom, tj. nostrifikovanom/priznatom diplomom medicinske sestre/tehničara, odnosno pediajtrijske sestre/tehničara.

Stručni tim licencirane agencije za posredovanje u zapošljavanju, Pro Sert, stara se da je dokumentacija neophodna za započinjanje nostrifikacije kompletna. Takođe, uz nostrifikovanu diplomu medicinske sestre i tehničari jako brzo dobijaju termin za vizu (uz opciju mit Urkunde).

Obezbeđena je stručna podrška u svim fazama projekta kako u Srbiji, tako i u Nemačkoj uz integracioni tim DEKRA-e.

Prijave su otvorene za medicinske sestre/tehničare bez obzira na posedovanje radnog iskustva u struci. Priključite se projektu Ekspertska migracija

Nove grupe sa učenjem nemačkog jezika kreću krajem aprila 2020. godine

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top