skip to Main Content

Život u gradu Rastatt, Baden-Württemberg i rad kod nemačkog poslodavca Kursana

Više od 400 kandidata projekta Ekspertska migracija živi i radi kod nemačkih poslodavaca iz cele zemlje. Ovoga puta predstavljamo vam Branka Stojakovića, medicinskog tehničara iz Novog Sada. Branko radi u staračkom domu Kursana u gradu Rastatt, pokrajina Baden-Württemberg.

Drage kolege,

Zovem se Branko Stojaković, prošao sam obuku i pripreme po projektu Ekspertska migracija za odlazak u Nemačku u Novom Sadu. Pošto sam imao neko pretodno znanje nemačkog jezika, krenuo sam sa nivoom A2, tako da je moja obuka trajala oko godinu dana.

Imali smo ozbiljnu pripremu sa dobrim predavačima, kako iz poznavanja jezika, tako i na časovima zdravstvene nege. Pripreme su bile po standardima koji se od nas očekuju kad odemo kod novog poslodavca. Sve što je bilo dogovoreno u prvom razgovoru je i ispoštovano, od obezbeđenog razgovora sa poslodavcem, na kome smo upoznavali jedni druge i opredeljivali se, preko odlazaka na polaganja za nivoe poznavanja jezika, do organizovanja odlaska na polaganje nostrifikacionog ispita u Stutgartu.

Bile su nam obezbeđene informacije o predaji za vizu u ambasadi Nemačke, kao i svaka druga pomoć u komunikaciji sa budućim poslodavcem.

Kad je došlo vreme za odlazak, poslodavac je obezbedio prevoznu kartu, smeštaj za početni period dok se ne steknu uslovi da sami iznajmimo stan.

Mogu svima da preporučim projekat Ekspertska migracija i Pro Sert, kao ozbiljnog posrednika u zapošljavanju medicinskih radnika u Nemačkoj.

Na novom poslu u Kursani prihvaćen sam od kolega, uviđaju koliko je naše znanje i umeće. U početnom periodu su me polako pripremali za samostalan rad. Moji utisci su pozitivni i mogu mojim kolegama da kazem da nemaju čega da se plaše. Ako imate želju da se okušate u nečemu novom, mogu slobodno da pokusaju sa Ekspertskom migracijom.

Srdačan pozdrav

Želite li da budete deo Ekspertske migracije? Prijavite se na našem sajtu klikom na ovaj link.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top